Burgemeester Westmaas test positief op coronavirus

NOORDOOSTPOLDER • Vr 18 december 2020 | 15:18 • Vrijdag 18 december 2020 | 15:18

Waarnemend burgemeester Jan Westmaas van Noordoostpolder is positief getest op het coronavirus. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

Volgens Westmaas is hij onlangs in contact geweest met iemand die positief getest is, waarna hij zich ook heeft laten testen. Op dit moment heeft de burgemeester geen klachten, maar blijft hij nog tot maandag in thuisquarantaine. Hij verwacht dinsdag weer in het gemeentehuis aan het werk te kunnen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is er contact opgenomen met mensen waarvan bekend was dat zij de afgelopen dagen in de buurt van de burgemeester zijn geweest. Het gaat daarbij onder meer om wethouders, raadsleden en medewerkers in het gemeentehuis. Wie klachten heeft of dicht in de buurt van Westmaas is geweest, is daarbij aangeraden zich te laten testen.

De burgemeester was maandag nog aanwezig bij een raadsvergadering in het gemeentehuis. Op verzoek van enkele partijen vond die vergadering niet digitaal maar fysiek plaats in het gemeentehuis, vanwege het belangrijke karakter van de agenda.

Vorige maand werd al duidelijk dat drie raadsleden en één burgerraadslid in Noordoostpolder in de afgelopen periode besmet zijn geweest met het coronavirus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel