Weijers schrijft over dood Cassandra van Schaijk

ALMERE • Za 19 december 2020 | 18:15 • Zaterdag 19 december 2020 | 18:15

De mysterieuze dood van Cassandra van Schaijk in 2007 wordt het onderwerp van het boek van schrijfster Niña Weijers. De 'writer in residence' schrijft het boek voor de serie Almere Verhalen.

Weijers raakte geïntrigeerd door een onopgeloste zaak uit 2007. Het levenloze lichaam van de toen 17-jarige Cassandra van Schaijk werd na drie weken vermissing gevonden. De zaak bracht destijds veel teweeg in Almere. "Ik ben nu research aan het doen. Ik wil gaan praten met allerlei betrokkenen. Ik ben benieuwd wat de zaak voor hen heeft betekend. Daarover gaat mijn boek. Indirect moet dat volgens mij ook een portret opleveren van de stad Almere." Na twee romans is non-fictie literatuur ook voor Weijers een nieuwe uitdaging.

Weijers woont sinds september in Almere. De afgelopen tijd heeft ze geprobeerd Almere te leren kennen. Dat viel niet mee in tijden van corona. "Maar ik heb een teckel, en wandelen met de hond is nog een van de dingen die wel kon en kan", aldus de schrijfster.

Almere Verhalen
Niña Weijers is de vierde gastschrijver voor de serie Almere Verhalen. Eerdere boeken die in deze serie verschenen zijn 'Iets meer dan een seizoen' van Stephan Sanders, 'Weerwater' van Renate Dorrestein en 'De groene stad" van Redmond O'Hanlon. Weijers denkt dat haar boek over één tot anderhalf jaar klaar moet zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel