Kerstman bezorgt namens Rotaryclub kerstpakketten

DRONTEN • Zo 20 december 2020 | 15:00 • Zondag 20 december 2020 | 15:00

De kerstman was zaterdag in Dronten om bij tientallen gezinnen kerstpakketten langs te brengen. De gelukkigen zijn, na een oproep van de Rotaryclub, door andere Drontenaren genomineerd om ze een hart onder de riem te steken in de vorm van een kerstpakket.

"Het kan iemand zijn die heel veel heeft gedaan voor anderen de afgelopen tijd", legt Marion Kootstra van Rotayclub Dronten uit. "Of iemand die heel erg eenzaam is, iemand die een familielid heeft verloren of een persoon die ziek is geweest."

Vrijwilligers
In totaal werden tweehonderd kerstpakketten aangeboden door vrijwilligers van de rotaryclub. De kerstman ging met een speciaal gehuurde touringcar twintig adressen langs om de kerstpakketten persoonlijk aan de mensen af te geven.

"Ik zag het voorbij komen op Facebook", vertelt een vrouw die haar moeder had opgegeven. "Ik vind dat mijn moeder een heel zwaar jaar heeft gehad. Ze heeft jarenlang de zorg voor mijn vader heel goed gedaan. Als iemand het verdient is zij het."

Een andere Drontense werd opgegeven omdat ze veel doet voor mensen die het niet zo breed hebben. "Ik ben heel erg verrast en blij voor de gezinnen want daar gaat het juist om. Ik heb zelf tien gezinnen genomineerd", vertelt de vrouw.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel