Ouderen verrast met een kerstpakket aan de deur

LELYSTAD • Ma 21 december 2020 | 7:06 • Maandag 21 december 2020 | 7:06

Lelystadse ouderen die dit jaar door corona geen gezamenlijk kerstdiner hebben, zijn verrast met een speciale kerstbox. Normaal gesproken houdt het Nationaal Ouderenfonds met kerst door het hele land kerstdiners voor deze leeftijdscategorie. Dit jaar kan dat niet doorgaan vanwege alle maatregelen. De stichting kwam met de kerstbox om ervoor te zorgen dat ouderen ondanks alles, toch een leuke kerst hebben.

In het pakket zit een cadeautje, eten en een kerstkaart die speciaal voor hen geschreven is. Ook zit er een uitnodiging in voor een speciale online kerstshow en een concert. Vrijwilligers van De Derde Helft van tennisvereniging ITL hebben de pakketten rondgebracht. Ook zijn er kerstliederen gezongen tijdens het rondbrengen. Een aantal ontvangers raakte daardoor ontroerd zegt het Ouderenfonds.

Uit het ouderenpanel van de organisatie blijkt dat een kwart van de Nederlandse ouderen kerst dit jaar overslaat. Dat heeft onder meer te maken met een angstig gevoel. Veel van hen vrezen nog lang niet van corona af te zijn. "Wij hopen met de kerstkaartenactie en de kerstbox toch iets van dit gevoel weg te nemen bij de ouderen en ze even een lichtpuntje te bezorgen in deze tijd", zegt directeur Corina Gielbert van het Nationaal Ouderenfonds.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel