GGD Flevoland: nog geen precieze datum voor eerste vaccinaties

FLEVOLAND • Ma 21 december 2020 | 12:32 • Maandag 21 december 2020 | 12:32

De GGD Flevoland kan nog geen datum noemen waarop in onze provincie wordt begonnen met vaccinaties tegen het coronavirus. Wel staat vast dat dit ergens in januari zal gebeuren. Maar een precieze datum is er nog niet. "Dat is nog onderwerp van overleg", zo laat een woordvoerder weten.

Eind vorige week werd duidelijk dat de GGD-regio's Utrecht, Rotterdam en Hart voor Brabant als eerste aan de beurt zijn. Op vrijdag 8 januari zal de eerste vaccinatie worden gezet.

Anderhalve week later moet overal in Nederland een begin zijn gemaakt. "Vanaf maandag 18 januari vindt het vaccineren plaats op 25 centrale locaties in het land", zo schreef minister Hugo de Jonge vorige week in een brief aan de Tweede Kamer.

Zorgmedewerkers
De eerste groep die wordt opgeroepen zijn medewerkers van verpleeghuizen, medewerkers uit de gehandicaptenzorg en de wijkverpleging. Wie een uitnodiging ontvangt, kan bellen voor een afspraak. De eerste uitnodigingen worden vanaf 4 januari verstuurd.

Vaccin is goedgekeurd door EMA
Het vaccin is ontwikkeld door het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft het maandag goedgekeurd voor de Europese markt.

Voorzitter Ursula von der Leyen verwacht dat de Europese Commissie maandagavond nog een besluit neemt over markttoelating in de EU van het coronavaccin dat BioNTech en Pfizer samen hebben ontwikkeld.

Het vaccin wordt al toegediend in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Canada en Israël.

Vaccinatie met het Pfizer/BioNTech-vaccin bestaat uit twee prikken. Tussen die twee inentingen zit drie weken. In Nederland zal er 7 dagen per week gevaccineerd gaan worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel