Meerdere afvalbranden hielden brandweer afgelopen weekend bezig

ALMERE • Ma 21 december 2020 | 16:31 • Maandag 21 december 2020 | 16:31

Meerdere afvalbranden hebben de brandweer in Almere afgelopen weekend beziggehouden. In de nacht van zondag op maandag waren de meeste branden: vijf afvalhopen gingen in vlammen op.

Bijna alle branden waren in Almere Buiten. In de Molenbuurt stond op de Wipmolenweg en de Binnenkruierstraat afval in de brand. In de Landgoederenbuurt ontstond brand aan de Hofstedestraat en in de Seizoenenbuurt was een afvalbrand in de Zomerstraat. De eerste brand van de nacht was op het Walt Disneyplantsoen, in de Filmwijk in Almere Stad.

In de nacht van zaterdag op zondag was het raak op de W. Bruinstraat in de Bouwmeesterbuurt. Daar stond een ondergrondse container in lichterlaaie. De politie heeft na alle branden buurtonderzoek gedaan, maar dat heeft niets opgeleverd. Er zijn geen getuigen en geen camerabeelden. Daarom is het gissen naar de exacte oorzaak van de branden, zegt een woordvoerder van de politie.

'Als het er niet ligt, dan vliegt het ook niet in de brand'
Bij de gemeente is door de politie melding gedaan van de afvalbranden. Er ligt ook een verzoek om de komende tijd meer te controleren op afvaldumpingen. "Als het er niet ligt, dan kan het ook niet in de brand vliegen", stelt de politie. Volgens de brandweer waren er in dezelfde periode vorig jaar iets minder van dit soort branden. Het gaat niet om grote aantallen, zegt een woordvoerder. Daarom is er voor nu vanuit de brandweer geen reden om extra maatregelen te nemen.

In de nacht van zondag op maandag ontstond ook brand in een auto in de Tilburgstraat. Die brand sloeg over naar een woning.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel