Muurschildering of lichtinstallatie bij station Buiten

ALMERE • Di 22 december 2020 | 10:46 • Dinsdag 22 december 2020 | 10:46

Om de spooronderdoorgangen bij station Almere Buiten te verfraaien komen er lichtinstallaties of muurschilderingen. De gemeente Almere laat weten dat er nog twee kunstenaars in de race zijn, eentje is gespecialiseerd in kunstzinnige graffiti en de andere in lichtinstallaties.

De gemeente Almere wil het station een opknapbeurt geven, de onderdoorgangen worden dan verfraaid, maar ook praktisch opgeknapt. Van de veertig kunstenaars die het kunstgedeelte op zich wilden nemen zijn er nu nog twee over. Het gaat om NasePop en Venividimultiplex.

September 2021
NasePop maakt grote, kleurige muurschilderingen. Venividimultiplex staat bekend om de lichtinstallaties die reageren op publiek. Beide kunstenaars hebben Almeerse roots.

Half februari presenteren de kunstenaars hun plannen. Daarna wordt er gekozen. Bij die keuze zijn de gemeente, de NS en omwonenden betrokken. Eind september moet de opknapbeurt klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel