Verkiezingsprogramma SP: Lelystad Airport niet openen voor vakantievluchten

FLEVOLAND • Di 22 december 2020 | 22:50 • Dinsdag 22 december 2020 | 22:50

Nadat de ChristenUnie zich maandag in haar verkiezingsprogramma al uitsprak tegen de opening van Lelystad Airport voor vakantievluchten, doet de SP nu hetzelfde. "Lelystad Airport is schadelijk voor onze luchtkwaliteit en daarmee voor de volksgezondheid in Flevoland."

De SP zegt voorop te willen lopen in de strijd tegen klimaatverandering en daar hoort uitbreiding van de luchtvaart niet bij. Het is volgens Flevolandse SP'ers één van de thema's die mede door inbreng van de lokale fracties in het programma zijn gekomen.

De socialisten spreken zich tegelijkertijd uit voor betere treinverbindingen in Nederland. Belangrijkste wens: de aanleg van de Lelylijn. "De SP wil een goede treinverbinding van Groningen naar Emmeloord, Lelystad en verder. Dit is van groot belang voor de ontwikkeling en bereikbaarheid van Flevoland", aldus de Flevolandse SP'ers.

Asbestdaken vervangen voor duurzame daken met zonnepanelen
Een ander verkiezingspunt, dat specifiek door de Flevolandse afdelingen is ingebracht, is het vervangen van asbestdaken. Volgens de SP is er nog tachtig miljoen vierkante meter aan asbestdaken in Nederland. Die daken zouden vervangen moeten worden door goed geïsoleerde daken met zonnepanelen. "Zo gaan de bescherming van ons milieu en volksgezondheid hand in hand met de energietransitie", aldus Jerney Wijnand van de SP in Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel