OM gaat in beroep tegen straf voor ontvoering moeder en kinderen

FLEVOLAND • Do 24 december 2020 | 12:09 • Donderdag 24 december 2020 | 12:09

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de straf van een Lelystedeling die onlangs tot veertig maanden cel werd veroordeeld voor een gewelddadige ontvoering van een moeder en haar twee kinderen. Dat gebeurde tijdens de vorige jaarwisseling. Het OM had zestig maanden tegen de hoofdverdachte in de ontvoeringszaak geëist.

De dader, werd ook schuldig bevonden aan witwassen van ongeveer 200.000 euro en wapenbezit.

"We zijn het niet eens met de strafmaat", zegt een woordvoerder van het OM over de reden van het beroep.

De brute kidnap speelde zich vorig jaar af in Almere. Daar zou de Amsterdamse vrouw tijdens de oudejaarsnacht ernstig zijn mishandeld. Volgens de dader had ze geld gestolen dat hij in de Almeerse woning had gestald.

Brandwonden
De rechtbank in Amsterdam acht bewezen dat de Lelystedeling de vrouw met een pistool tegen haar hoofd en knieën heeft geslagen. Ook kreeg het slachtoffer met een waterkoker heet water in haar nek gegoten waardoor ze eerstegraads brandwonden opliep. De vrouw werd uiteindelijk op nieuwjaarsdag bevrijd door een arrestatieteam, na een melding van de buren.

Drie medeverdachten kregen van de rechtbank deels voorwaardelijke straffen van zestien tot dertig maanden opgelegd. Een vrouwelijke verdachte werd vrijgesproken. Tegen deze uitspraken gaat het OM niet in beroep.

De 27-jarige broer van de Lelystedeling staat op een later moment terecht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel