GO! Kinderopvang doet dringend verzoek aan ouders over noodopvang

FLEVOLAND • Do 24 december 2020 | 14:27 • Donderdag 24 december 2020 | 14:27

GO! Kinderopvang met locaties in Lelystad, Almere en Zeewolde doet een dringend beroep op ouders om alleen gebruik te maken van de noodopvang als het niet anders kan. In een nieuwsbrief aan de ouders schrijft de opvang dat het erg druk is op de groepen. Er zijn groepen in Lelystad waar bijna evenveel kinderen worden opgevangen als normaal tijdens vakanties.

De noodopvang is voor ouders met een cruciaal beroep. Zoals bijvoorbeeld mensen die in de zorg, het onderwijs of bij het openbaar vervoer werken. ''We doen nogmaals een dringend beroep op u als ouder om zorgvuldig om te gaan met deze voorwaarde.''

Woordvoeder Serena Nijk: ''De signalen horen wij trouwens ook van andere kinderopvangorganisaties in het land, ook daar kennen zij een hoog aantal kinderen dat gebruik maakt van noodopvang. Maar we begrijpen het ook vanuit het standpunt van de ouder, de situatie is voor sommige ouders echt ontzettend ingewikkeld en vervelend.''

De noodopvang is ook bedoeld voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben of die vanwege een zorgelijke thuissituatie een deel van de dag moeten worden opgevangen. Deze kinderen komen via de gemeente bij de opvang terecht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel