Verdachte verspreiden IS-propaganda blijft vastzitten

ALMERE • Do 24 december 2020 | 15:08 • Donderdag 24 december 2020 | 15:08

Een 20-jarige Almeerder blijft voorlopig vastzitten voor het aanzetten tot terrorisme, opruiing en diefstal met geweld. De rechtbank besloot donderdag het voorarrest voor de derde keer te verlengen. De verdachte zit nu tien maanden in de cel.

Volgens het OM is de verdachte de beheerder van een app-groep waarin filmpjes met onthoofdingen werden verspreid. Het zou gaan om propaganda van terreurbeweging IS. De zaak moest eerst worden uitgesteld omdat het onderzoek naar de persoonlijkheid van de verdachte lang heeft geduurd. Een radicaliseringsdeskundige is na dit onderzoek niet positief over de verdachte. De Almeerder zou ook religieuze teksten hebben verspreid in de gevangenis.

De verdachte heeft meer op zijn kerfstok. Zo zou hij, volgens het OM, een paar diefstallen hebben gepleegd in Almere en Urk.

Het onderzoek is nu klaar. De rechtbank heeft het zo druk dat deze zaak pas volgend jaar inhoudelijk kan worden behandeld. De advocaat heeft steeds verzoeken ingediend om zijn cliënt vrij te laten. Volgens de verdediging heeft deze verdachter zijn straf al lang in voorarrest uitgezeten. Maar de rechtbank durft de Almeerder toch niet vrij te laten. De zaak gaat verder op 4 februari.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel