Overgebleven kerstbomen 't Boemeltje door gemeente weggehaald

ALMERE • Do 24 december 2020 | 15:13 • Donderdag 24 december 2020 | 15:13

De gemeente Almere heeft de honderden kerstbomen bij Café 't Boemeltje in het centrum van Almere Stad weggehaald. De bomen waren overgebleven van een verkoopactie van het café en moesten daar weg omdat de gemeente brandstichting vreest.

't Boemeltje besloot eind november kerstbomen te gaan verkopen, om op die manier toch nog iets te verdienen. Door de corona moest het café dicht. De eerste twee weken werden er nog behoorlijk wat bomen verkocht, maar sinds vorige week is de verkoop ingestort.

Door de verzwaarde lockdown moesten bouw- en tuincentra dicht. De bomen die zij op voorraad hadden werden gratis weggegeven. En vanaf dat moment stond alles stil bij het Boemeltje. Eigenaresse Amel Brandenburg deed een emotionele oproep om haar van de kerstbomen af te helpen. Donderdag werden nog enkele bomen door belangstellenden opgehaald, de rest heeft de gemeente meegenomen.

Geen spijt
Spijt zegt Brandenburg niet te hebben van de kerstbomenactie. "Het was een fantastisch plan. En als het allemaal niet zo extreem was gegaan met een algehele lockdown, dan was het heel anders gelopen. Het is mislukt, maar we hebben er ook alles aan gedaan om het tot een succes te maken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel