Opnieuw veel duiven dood, dierenambulance zoekt man die duiven voert

LELYSTAD • Do 24 december 2020 | 15:20 • Donderdag 24 december 2020 | 15:20

De Dierenambulance in Lelystad is op zoek naar een man die de duiven voert in het centrum van Lelystad. De afgelopen dagen, werden er zo'n 130 dode duiven gevonden in het stadshart. "We verdenken de man van niets, maar we komen wel graag met hem in contact", zegt Susan van de Waal van de Stichting Dierennoodhulp Flevoland (SDNF).

Rondom het Agora Theater lagen donderdag zeventig dode vogels, elders in het stadshart nog eens zeven. Daarmee zijn er sinds vorige week al zeker 131 dode duiven gevonden.

Volgens Van de Waal hebben medewerkers van de gemeente de duiven ontdekt en vroegen zij de dierenambulance de kadavers weg te halen.

De oorzaak van de vogelsterfte is nog steeds in onderzoek bij Wageningen University & Research in Lelystad (WUR). Bij alle duiven die tot woensdag waren gevonden was de overeenkomst dat zij roze graankorrels in hun lichaam hadden. Daardoor bestaat het vermoeden dat er iets met de korrels is gebeurd. De uitkomsten van het onderzoek worden pas in januari verwacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel