Coronavideo's best bekeken op YouTube

FLEVOLAND • Vr 25 december 2020 | 10:15 • Vrijdag 25 december 2020 | 10:15

De top 5 best bekeken YouTube-video's op het kanaal van Omroep Flevoland gaan allemaal over corona. Van de scholen die dicht moesten in de eerste lockdown in maart tot lege supermarktschappen, en de stijging van het aantal coronabesmettingen. Dit zijn de vijf best bekeken YouTube-video's van dit jaar.

1: Flevolandse scholen dicht tot 6 april
Tijdens de eerste corona-lockdown in maart gingen alle scholen in Nederland dicht. Omroep Flevoland vroeg scholieren wat zij hiervan vonden. Bijna 155.000 YouTube-gebruikers waren hier ook wel benieuwd naar en bekeken de video. Hiermee is het de best bekeken YouTube-video van Omroep Flevoland in 2020.

2: Peggy is corona-vrij en doet haar verhaal 'Ik heb een traantje weggepinkt'
Op nummer twee staat de video waarin Peggy uit Zeewolde haar verhaal doet nadat ze is genezen van het coronavirus. Ze was in maart de eerste coronapatiënt van Flevoland. Ruim 88.000 kijkers waren benieuwd naar haar verhaal.

3: Nog steeds verwarring bij winkeliers door lockdown
Sinds dinsdag 15 december is er een tweede lockdown afgekondigd waarin alle winkels die geen producten voor de eerste levensbehoefte verkopen, dicht moeten. Daar heerst echter wat verwarring, want mag een chocoladewinkel open en ook snoep verkopen? En wat mag de schoenmaker wel en niet doen in zijn winkel? De video werd door ruim 81.000 mensen bekeken.

4: Supermarktschappen leeg: 'Dit heb ik niet eerder gezien'
Met nummer 4 gaan we terug naar de eerste lockdown in maart. Veel mensen hamsterden lang houdbare producten, waardoor veel supermarktschappen leeg waren. Het was voor velen een situatie die ze nog niet kenden. De video werd ruim 80.000 keer bekeken.

5: RIVM: flinke stijging in aantal coronabesmettingen vooral in Almere (92)
De top 5 wordt afgesloten met een video over teststraten in Almere. De coronabesmettingen liepen in september flink op in de stad, waardoor de maximale testcapaciteit van de GGD teststraten werd bereikt. Ruim 65.000 keer is de video bekeken.

Leuk weetje: de YouTube-video's van Omroep Flevoland zijn afgelopen jaar in totaal maar liefst 6,3 miljoen keer bekeken. Dit is ruim een miljoen meer dan in 2019.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel