Grote opbrengst kerstcollecte Urk

URK • Vr 25 december 2020 | 16:33 • Vrijdag 25 december 2020 | 16:33

De traditionele kerstcollecte op Urk heeft dit jaar 125.000 euro opgeleverd. Dat is een stuk meer dan vorig jaar, toen er bijna een ton gedoneerd werd. De organisatoren denken dat de opbrengst zo hoog is omdat er dit jaar voor het eerst ook digitaal gedoneerd kon worden.

Voor de 48ste keer kwamen Urkers massaal naar een van de collectebussen. Op 14 plaatsen in het dorp en één in Tollebeek kon gedoneerd worden. Dit jaar kon dat ook digitaal, via een QR-code. “Dat spreekt veel inwoners aan”, denkt Willem Jan Wakker, voorzitter van de Interkerkelijke Stichting Ethiopië Eritrea. “Zeker in deze lastige tijden met corona.”

Traditie
“Het is traditie op Urk”, aldus een van de vele gulle gevers. “Als klein meisje ben ik met de collecte voor Ethiopië opgegroeid, en ik geef het nu ook weer door aan mijn eigen kinderen.” Jong en oud kwamen dan ook tussen 12 en 1 naar een van de collectebussen.

Een paar uur later waren alle giften, contant en digitaal, geteld. “Wij zijn heel blij met deze hoge opbrengst”, aldus Wakker. “Die wordt dit jaar besteed aan een scholenproject in Ethiopië, met name aan leermiddelen en extra leerkrachten voor kinderen met een handicap. Mooi dat we deze kwetsbare groep een extra duwtje kunnen geven.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel