Pakistaanse gerechten voor Poortenaren die extra maaltijd goed kunnen gebruiken

ALMERE • Zo 27 december 2020 | 16:55 • Zondag 27 december 2020 | 16:55

Een kerstbrunch organiseren voor de buurt mocht dit jaar niet, als alternatief verzorgden leden van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap op tweede kerstdag 700 Pakistaanse maaltijden voor inwoners van Almere Poort.

"Wij zien het als onze religieuze plicht om voor onze buren te zorgen", zegt Safeer Siddiqui. Hij is de imam van de Baitul Afiyat-moskee in Almere Poort. De moskee is dicht vanwege de coronapandemie, maar de leden van de gemeenschap blijven actief. "In samenwerking met het wijkteam hier in Poort hebben we 175 adressen verzameld van gezinnen die een extra maaltijd goed kunnen gebruiken."

Logistieke operatie
De maaltijden werden klaargemaakt door professionele koks van het landelijk geloofscentrum in Nunspeet. "Biryani, een luxe Pakistaanse warme maaltijd met rijst, kip en kruiden." Samen met een dressing en een dessert gingen de maaltijden per gezin in een tas, en die werden vervolgens door heel de wijk verdeeld.

"Daar ben ik heel trots op", zegt Siddiqui. "Dat er zoveel vrijwilligers op tweede kerstdag tijd hebben gemaakt om de maaltijden te bezorgen. Dat doen ze overigens veel vaker, want we verzorgen wekelijks maaltijden voor het Leger des Heils. Zorgen voor onze buren, en dat is heel Almere, dat zit in ons DNA."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel