Tienduizenden 'reddehorecabollen' gebakken

EMMELOORD • Ma 28 december 2020 | 15:00 • Maandag 28 december 2020 | 15:00

Horecaondernemer John van Beek van Bij Ons in de Wellerwaard in Emmeloord heeft duizenden zogenoemde reddehorecabollen gebakken. Daarvoor heeft Van Beek samen met zijn personeel sinds november dagenlang in de keuken gestaan.

Het is een actie om andere horecaondernemers te helpen in deze tijd door het bakken van oliebollen. Twintig procent van de opbrengst gaat naar anderen. Kopers van de oliebollen kunnen bij hun bestelling aangeven aan wie ze een deel van de opbrengst schenken. Dat kan bijvoorbeeld ook een lokale sportvereniging zijn. Clubs zijn namelijk qua inkomsten voor een deel afhankelijk van de horeca.

De actie loopt als een trein. Veel bedrijven en sportverenigingen bestellen oliebollen bij de horecaondernemer. "Ik kan mijn personeel aan het werk houden. Hoef waarschijnlijk geen beroep te doen op de corona overheidssteun regelingen deze maand. En ik heb veel blije en tevreden klanten", aldus een naar oliebollen ruikende John van Beek.

De komende dagen wordt er van 's morgens vijf tot 's avonds vijf nog volop gebakken. Van Beek hoopt dan uiteindelijk een paar duizend euro af te tikken voor andere ondernemers en verenigingen.

Niet bij de pakken neerzitten
Ondertussen denkt hij hard na over nieuwe creatieve manieren om met inachtneming van de corona-lockdown toch zijn personeel aan het werk te houden en geld te verdienen.

"Ik lach wel, maar diep van binnen kan ik wel janken als ik zie wat corona doet met de horecaondernemers. Ik houd mijn hart vast. Maar mijn vader zei altijd: niet bij de pakken gaan neerzitten. Bedenk iets creatiefs en weer door! Zoals dat hoort bij een horecaondernemer", besluit een passievolle John van Beek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel