Oud-weervrouw Omroep Flevoland Marijke Schipper overleden

DRONTEN • Ma 28 december 2020 | 21:02 • Maandag 28 december 2020 | 21:02

Marijke Schipper, de voormalige weervrouw van Omroep Flevoland is maandagochtend op 57-jarige leeftijd overleden. De Drontense overleed in het UMCG in Groningen aan de gevolgen van COVID-19, laat haar zoon Mathieu Haverkamp weten. Schipper was van 2000 tot 2014 één van de vaste vervangers van de toenmalige weerman Niko van Dijk.

Schipper testte twee weken geleden positief op het coronavirus. Zij werd vervolgens op donderdag 17 december opgenomen op de IC van het St Jansdalziekenhuis in Harderwijk. Daar werd ze zaterdagavond onder narcose gebracht om vervolgens naar het UMCG in Groningen te worden verplaatst. Dit vanwege de overbelasting van het St Jansdal. Volgens Haverkamp had zijn moeder al langer longklachten, waardoor ze tot de risicogroep behoorde.

Marijke Schipper ging in 2000 bij Omroep Flevoland aan de slag, nadat Niko van Dijk haar belde om hem bij zijn afwezigheid te vervangen. Schipper werd op jonge leeftijd gegrepen door het weer, gaf zij vorig jaar april aan. Zij volgde nooit een opleiding tot meteoroloog, maar meldde zich op latere leeftijd aan bij een groep voor weeramateurs. "Ik was één van de zeer weinige vrouwen en al snel hadden de media mij gevonden." Ze werd in 1987 weeramateur bij de VARA en stapte na dertien jaar over naar Omroep Flevoland. Toen Niko van Dijk ermee stopte, stopte de Drontense weervrouw er ook mee.


Naast het weer hield Schipper van schrijven. Zij had een eetblog en een schrijfblog onder de naam 'Polderdame'. Op het schrijfblog hield de Drontense tot eerder deze maand nog een coronadagboek bij. Marijke Schipper was vorig jaar december, als schrijver, voor het laatst te gast bij Omroep Flevoland. Zij laat twee zonen in Dronten achter en haar moeder en een broer die elders in het land wonen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel