Coronavaccinaties starten 18 januari in Lelystad

FLEVOLAND • Di 29 december 2020 | 10:13 • Dinsdag 29 december 2020 | 10:13

De GGD Flevoland start op 18 januari met het vaccineren tegen het coronavirus. Dat gebeurt in Lelystad. De plaats waar dit gebeurt, is nog niet bekendgemaakt. Volgens de GGD gebeurt dat pas als de vergunning rond is.

De vaccinatie-locatie in Lelystad is bedoeld voor zorgmedewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg en wijkverpleging. De overheid heeft bepaald dat zij als eerste voor een vaccinatie in aanmerking komen. Vanaf 4 januari worden deze zorgmedewerkers via hun werkgever uitgenodigd. Wie een uitnodiging ontvangt, kan telefonisch een afspraak maken. In een later stadium kan dat ook digitaal.

In een later stadium komen ook medewerkers van ziekenhuizen in aanmerking voor een vaccinatie. Volgens de GGD is het de bedoeling dat er uiteindelijk meer vaccinatieplekken in de provincie komen. Daar kunnen dan ook Flevolanders terecht die niet in de zorg werken.

Twee prikken
De vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit twee prikken. Tussen de twee inentingen zit drie weken. Ook voor de tweede inenting krijgen mensen automatisch een uitnodiging.

In totaal wordt er vanaf 18 januari op 25 locaties in het land gevaccineerd. De GGD’en zijn momenteel bezig met alle voorbereidingen. Zorgmedewerkers kunnen overigens zelf kiezen bij welke van de 25 locaties zij een vaccinatie willen krijgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel