'Roosterreiger' mag weer de vrije natuur in

ALMERE • Di 29 december 2020 | 12:34 • Dinsdag 29 december 2020 | 12:34

De reiger die eerder deze maand met een rooster om zijn bek gevangen werd in Almere, mag later deze week weer de wijde wereld in. Het beest zat sinds 12 december in de Vogelopvang Naarden, maar wordt donderdag uitgezet.

De vogel vloog begin december al ongeveer een week rond in Almere Haven, voor het de dierenambulance lukte om hem te vangen.

De medewerkers van de ambulance konden het hekwerk van de bek van de reiger verwijderen. Het dier was niet levensgevaarlijk gewond, maar had wel wat wonden langs zijn bek. Hij is ter observatie in het vogelhospitaal opgevangen. Ook konden de wondjes daar behandeld worden.

Na een week in de ziekenboeg werd de vogel naar een uitwenkooi verplaatst. Daar kunnen dieren weer wennen aan het leven in de buitenlucht. Toen werd duidelijk dat de vogel weer helemaal gezond is: hij eet en vliegt goed. Daarom durft de vogelopvang het aan om hem weer vrij te laten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel