Celstraf voor brand chalet

ZEEWOLDE • Di 29 december 2020 | 16:01 • Dinsdag 29 december 2020 | 16:01

De 28-jarige Pool die op 19 april een chalet in Zeewolde in brand stak, is dinsdag door de Lelystadse rechtbank veroordeeld tot een celstraf van dertig maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Ook de gewelddadige diefstal van een televisie uit datzelfde chalet een dag eerder, is volgens de rechtbank bewezen.

De officier van justitie eiste twee weken terug drie jaar cel tegen de man, waarvan een jaar voorwaardelijk. Volgens hem bracht hij met de brand de vier bewoners van het chalet op het vakantiepark aan de Bosruiterweg ernstig in gevaar. De Pool ontkende op de zitting iets te maken te hebben gehad met de brandstichting en de diefstal. Hij zat op het moment van de gebeurtenissen naar eigen zeggen in zijn chalet en dronk een paar biertjes.

Volgens deskundigen kampt de man met wat psychische problemen. De officier ging er in zijn strafeis dan ook van uit dat de Pool verminderd toerekeningsvatbaar was. Maar de rechtbank ziet daar geen aanknopingspunten voor en rekent hem de twee zaken volledig aan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel