Flevolanders met Lekkerweg-cheques verrast na moeilijk jaar

LELYSTAD • Do 31 december 2020 | 10:37 • Donderdag 31 december 2020 | 10:37

Vier Flevolanders hebben donderdag een VVV Lekkerweg-cheque van Omroep Flevoland gekregen. De cheques werden uitgedeeld aan mensen die het dit jaar moeilijk hadden en een extra zetje voor de start van het nieuwe jaar verdienen. De prijswinnaars mogen het bedrag besteden aan uitjes in eigen land.

Ellen Jong uit Lelystad kreeg de eerste cheque overhandigd. Haar zoon Mathijs had haar opgegeven omdat ze wel een goed begin van 2021 kan gebruiken. Ellen werkt in de zorg bij Woonzorgcentrum Hanzeborg. Dit jaar was daardoor zwaarder dan normaal: het werk was extra veel en extra zwaar. Ondanks het zware werk staat ze nog altijd klaar voor Mathijs en zijn broer als ze dat nodig hebben. Ook daarom heeft hij zijn moeder opgegeven voor de prijs.

De tweede cheque was voor Bas. Hij was door zijn vrouw Samantha opgegeven ter ere van hun huwelijksjubileum. De twee waren in augustus 10 jaar getrouwd. In verband met zijn werk was Bas nooit aanwezig op de huwelijksdag. Dit jaar zou dat wel gebeuren en het paar wilde een groot feest geven. Maar corona gooide roet in het eten. Samantha wilde hem daarom, en omdat hij zo'n fijne man en vader is, met de cheque verrassen.

Astrid uit Dronten kreeg de vierde cheque. Ze had zichzelf opgegeven. Het huis van haar buren was vorig jaar afgebrand waardoor haar eigen huis flinke rook- en waterschade had. Tijdens het herstellen van de schade ging er ook nog een boel mis. Ze vond daarom dat ze wel een dagje wellness kon gebruiken. Astrid was zelf net boodschappen doen toen de cheque langsgebracht werd, dus haar kleindochter nam de prijs namens haar in ontvangst.

De laatste cheque ging naar Lieke Hoogland in Creil. Zij was opgegeven door haar dochter Dana. Lieke is al vier jaar ziek, maar de oorzaak is onbekend. Door de ziekte staat haar leven daardoor ook al vier jaar stil, vertelt Dana. Ze gunt het haar moeder daarom heel erg om even er tussenuit te gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel