Gemeente Almere sluit ijsbaan vanwege grote drukte

ALMERE • Do 31 december 2020 | 12:23 • Donderdag 31 december 2020 | 12:23

De gemeente Almere en de Almeerse Schaatsvereniging hebben donderdag besloten om het ijsbaantje Schipperplein te sluiten. Het was te druk op en rond de baan, aldus de gemeente.

"Gistermiddag waren er 50-60 mensen op de baan", vertelt Charles van der Horst van de Almeerse Schaatsvereniging. "De volwassenen vormen het probleem. Die gaan met het kind mee het ijs op, die kunnen niet anderhalve meter afstand houden." Het is voor de schaatsvereniging niet te doen om de mensen te verbieden het ijs op te gaan, zeker aangezien het publiekelijk toegankelijk terrein is, aldus Van der Horst.

De verwachting was dat het donderdagmiddag nog drukker zou worden, door het mooie weer en de kerstvakantie. "De grote aantallen schaatsers, helpers en toeschouwers maken deze drukte in de huidige lockdown onverantwoord", schrijft de gemeente in een persbericht. Daarom hebben de twee organisaties besloten om alle activiteiten op de ijsbaan te staken.

Het wordt afgeraden om naar de baan te komen. Het koelingssysteem is uitgezet dus het ijs zal gaan smelten. Donderdagmiddag is handhaving aanwezig voor het geval er toch nog mensen komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel