Celstraf voor hennep telen in vakantiebungalow

ZEEWOLDE • Do 31 december 2020 | 15:22 • Donderdag 31 december 2020 | 15:22

De rechtbank in Lelystad heeft een 32-jarige man uit Albanië donderdag veroordeeld tot 15 maanden cel. Hij werd onder meer schuldig bevonden aan het hebben van een hennepplantage in een gehuurde vakantiebungalow in Zeewolde.

De politie viel in augustus 2019 deze bungalow aan de Bosruiterweg binnen. Op de bovenverdieping werden er twee lege hennepkwekerijen gevonden. Verder lagen er 667 gram coke en diverse spullen om de drugs mee te verpakken zoals rollen tape, weegapparatuur en versnijdingsmiddelen voor coke.

De officier van justitie beweerde dat de man ook bij de coke en het verwerken ervan betrokken was. Dat vond de rechtbank echter niet bewezen. De man was tijdens de politie-inval namelijk niet in de woning aanwezig, en andere mensen maakten ook gebruik van het huisje.

De 32-jarige werd ook veroordeeld voor het hebben van persmallen voor het persen van cocaïne in zijn villa net buiten Nigtevecht (Utrecht). Daar werden ook een vuurwapen en munitie gevonden, die volgens de rechters van hem waren.

De officier had dertig maanden cel tegen de man geëist.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel