Aantal verkeersdoden in de provincie afgelopen jaar gedaald

FLEVOLAND • Vr 1 januari 2021 | 18:34 • Vrijdag 1 januari 2021 | 18:34

Het aantal dodelijke slachtoffers in het verkeer in Flevoland was afgelopen jaar acht. Het jaar ervoor waren het er dertien.

Onder de slachtoffers zitten twee kinderen. Bij vier van de zeven ongelukken gaat het om een wandelaar of fietser die is aangereden door een auto.
Een overzicht van alle ongelukken in 2020:

Zaterdag 25 januari
De eerste twee verkeerslachtoffers waren in Luttelgeest. Een auto met drie inzittenden haalde een tractor in op de Kuinderweg. De auto raakte van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. Een 78-jarige man uit Urk en een 82-jarige vrouw uit Noordoostpolder kwamen om. In 2019 was het eerste dodelijke verkeerslachtoffer ook in Luttelgeest tegen een boom gereden. Deze man werd onwel achter het stuur.

Vrijdag 15 mei
In Noordoostpolder is een meisje van 6 jaar in botsing gekomen met een auto. Ze liet haar hondje uit aan de Espelerweg. Ze is naar het ziekenhuis gebracht en daar aan haar verwondingen overleden.

Woensdag 3 juni
Op de N50 richting Kampen is een persoon overleden. Het ongeluk gebeurde net na de Ramspolbrug. Het slachtoffer is geschept door een auto, waarna de weg vier uur dicht is geweest.

Vrijdag 26 juni
Een 81-jarige vrouw uit Lelystad is na een botsing tussen fiets en auto in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Ze fietste in de Kempenaar in Lelystad toen ze in botsing kwam met een auto.

Woensdag 26 september
Een 14-jarige jongen uit Urk is op weg naar school op de fiets aangereden door een auto. Het ongeluk gebeurde op de Weg van Ongenade, tussen Espel en Emmeloord. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later aan zijn verwondingen is overleden. De jongen was een leerling van het Berechja College op Urk. In alle klassen is aandacht besteed aan het overlijden van de jongen en er is op school een stilteruimte ingericht.

Zondag 6 november
Een 30-jarige motorrijder uit Apeldoorn komt om het leven bij een ongeluk op de Larserweg bij Zeewolde. Het ging om een eenzijdig ongeluk. Een traumahelikopter landde bij de plaats van het ongeval, maar de hulp kwam voor de motorrijder te laat.

Zondag 15 november
Een vrouw van 26 uit Lelystad is op de Ruttenseweg in Rutten tegen een boom gebotst en overleden. Er waren verder geen andere auto's bij het ongeluk betrokken. Een voorbijganger heeft de politie gebeld. De brandweer, politie, twee ambulances en een traumahelikopter kwamen vervolgens naar Rutten, maar hulp mocht niet meer baten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel