Audiotour neemt je mee over Schokland

SCHOKLAND • Zo 3 januari 2021 | 14:32 • Zondag 3 januari 2021 | 14:32

Theatermakers van de theatergroep Prins te Paard hebben een nieuwe voorstelling op Schokland gemaakt. 'De laatste lichtwachter' heet de tour. Omdat er door corona niet veel mensen samen mogen komen is theater maken lastiger. Daarom hebben ze een audiotour bedacht.

Bezoekers lopen een route over Schokland en kunnen via de app van de theatergroep op vijf plekken luisteren naar de audiotour. Door de ogen van Jacob van Eerden, de laatste vuurtorenwachter, krijg je verhalen van Schokland te horen. Theatermaker Liset Moerdijk: "Hij neemt je via verschillende plekken mee naar de vuurtoren op de zuidpunt van het eiland."

De wandelroute is twee kilometer lang en te lopen wanneer je het wilt. Onderweg is niets extra's te zien: geen decor en ook geen bordjes. Gewoon het landschap zoals het altijd is. Veel bezoekers komen nog niet af op een audiotour, maar toevallige passanten zijn enthousiast als ze een stuk te horen krijgen. "Hij neemt je echt mee", zegt een man die in de dichte mist langs de route naar een audioverhaal luistert. Hij vervolgt lachend: "Maar met dit weer kan ik slecht zien waar het zuidpunt is."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel