"Urk moet meer samenwerken"

URK • Ma 4 januari 2021 | 21:38 • Maandag 4 januari 2021 | 21:38

De gemeente Urk moet meer de samenwerking zoeken met buurgemeenten en andere instellingen. Dat zegt burgemeester Cees van den Bos in zijn nieuwjaarstoespraak. "In de paar maanden dat ik hier nu ben zie ik dat daar nog veel winst valt te behalen."

Bij de samenwerkingen moet de gemeente ook niet alleen kijken naar het eigenbelang. "Alleen ga je misschien harder, maar samen kom je verder." Volgens hem is samenwerking nu meer nodig dan ooit, omdat Urk snel groeit.

Ook kwam de nieuwe burgemeester terug op de rellen van de afgelopen weken. Daarbij richtte hij zich niet alleen tot de relschoppers zelf. "Ik denk me vaak af: waar zijn de ouders?" Hij hoopt dat ouders die vermoeden dat hun kinderen hier iets mee te maken hebben hulp zoeken. "Dan komt iedereen er sterker uit."

Daarnaast zet de gemeente zich volgens Van Den Bos vol in op een beter jeugdbeleid. "Met daarin veel aandacht voor preventie en een betere aansluiting tussen preventie en de verslavingszorg."

Van den Bos is pas een paar maanden burgemeester op Urk. Hij noemde de eerste periode "overweldigend" en sprak zijn dank uit voor het warme welkom dat hij de afgelopen tijd kreeg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel