Coloriet blij met goedkeuring coronavaccin Moderna

FLEVOLAND • Wo 6 januari 2021 | 15:44 • Woensdag 6 januari 2021 | 15:44

Het vaccin van Moderna is woensdag goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA). Dit vaccin gaat vooral gebruikt worden voor bewoners van verpleeghuizen, mensen met een verstandelijke beperking en een deel van de ouderen. Goed nieuws, vindt de Flevolandse zorgorganisatie Coloriet. Zodra dit vaccin geleverd wordt, kunnen cliënten ingeënt worden tegen het coronavirus.

Volgens woordvoerder Mariëlle Steeneveld van Coloriet zijn medewerkers van de zorginstelling opgeleid om vaccinaties toe te dienen, net zoals bij de gewone griepprik of de vaccinatie tegen pneumokokken.

Tot nu toe vijfduizend oproepen
Zorgmedewerkers in Nederland worden ingeënt met het vaccin van Pfizer-BioNtech, dat sinds eind december al beschikbaar is. Vanaf 15 januari kunnen zorgmedewerkers daarvoor terecht bij de GGD Flevoland in de Schroefstraat in Lelystad. In anderhalve dag hebben zo'n 1.100 zorgmedewerkers zich daarvoor aangemeld, bleek woensdagochtend uit een tussenstand van de GGD Flevoland.

Tot nu toe zijn er ongeveer vijfduizend uitnodigingen naar zorgmedewerkers verstuurd. Volgens Steeneveld neemt dat aantal nog toe. Eerst krijgen medewerkers van verpleeghuizen de oproep. Medewerkers van bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg en de wijkverpleging volgen daarna.

Medewerkers van het Flevoziekenhuis, het St Jansdal en het Dokter Jansencentrum krijgen ook een Pfizer-vaccinatie. Deze medewerkers hoeven daarvoor niet naar de GGD. De ziekenhuizen verzorgen zelf de inenting onder het personeel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel