Inspectie: thuisverpleging Dahlion niet in orde

ALMERE • Wo 6 januari 2021 | 20:57 • Woensdag 6 januari 2021 | 20:57

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Stichting Dahlion opnieuw op de vingers getikt, dit keer omdat de gespecialiseerde verpleging bij Almeerse patiënten thuis niet in orde is. De inspectiedienst constateerde tekortkomingen op het gebied van professionaliteit, kwaliteit en de veiligheid.

Dahlion geeft bij mensen thuis injecties en legt infusen aan voor bijvoorbeeld chronische pijnbestrijding. De zorgaanbieder krijgt van de inspectie vier maanden de tijd om maatregelen te nemen. Sommige problemen moeten al binnen een maand worden opgelost. Mocht de stichting de zorg niet verbeteren dan kan de inspectie een dwangsom opleggen.

Het is niet de eerste keer dat de toezichthouder Dahlion heeft gewaarschuwd om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. In oktober vorig jaar concludeerde de IGJ dat de zorg op een locatie in Almere niet in orde was. Dahlion besloot vervolgens de locatie in Almere op te heffen en alleen nog zorg te bieden bij patiënten thuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel