De Yoga Business Coach: Ik behoed anderen voor fouten die ik heb gemaakt

LELYSTAD • Do 7 januari 2021 | 10:02 • Donderdag 7 januari 2021 | 10:02

"Alle fouten die ik heb gemaakt, daar kan ik anderen voor behoeden." Dat zegt de Lelystadse Corine van Zoelen van het bedrijf De Yoga Business Coach. Zij begon jaren terug al met het geven van online lessen. Met haar opgedane kennis kan zij nu andere ondernemers helpen die door de coronacrisis gedwongen hun heil online moeten zoeken.

"Een video maken lukt de meeste mensen nog wel. Maar hoe vind je een doelgroep online? Hoe zorg je dat je eruit springt en hoe ga je zorgen dat mensen je betalen?" Dat is wat Van Zoelen heeft uitgezocht. "Ik heb veel leergeld betaald aan experts op bijvoorbeeld Facebook. Ik weet nu wie goed is en wie niet, en welke online tools goed zijn."

Van yogaboerderij naar online-coach
In 2015 begon Van Zoelen in Lelystad met het geven van yogalessen op De Yogaboerderij. Sinds 2016 begeleidt zij andere yogadocenten bij hun bedrijf en hun online-programma's. Toen Van Zoelen net begon werd er nog vreemd gekeken dat zij online werkte, maar inmiddels zijn we allemaal zo gewend aan alles online te doen, dat Van Zoelen nu ook benaderd wordt door andere ondernemers dan alleen yogadocenten.
Haar klanten komen van over de hele wereld, van Frankrijk tot Maleisië, Dubai en Australië. "Dat was me niet gelukt als ik alleen in Lelystad was blijven zitten. Yogadocenten zitten overal," zegt Van Zoelen lachend.

Dit jaar nog meer online
Van Zoelen verwacht dat het 'online zijn' dit jaar nog meer wordt. "Maar het is wel fijn om een combinatie te maken tussen online en offline. Ik ken bijvoorbeeld een ondernemer die struinyoga geeft: dan ga je wandelen in het bos en krijg je yoga-oefeningen mee."

Adem in, adem uit
"Blijf dicht bij jezelf, houd je energie hoog en blijf in een positieve vibe. Ik denk dat dat het belangrijkste is. Adem in, adem uit. Ook dit gaat voorbij." Dat advies geeft Van Zoelen om deze lastige tijd door te komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel