'Nog twee en mogelijk drie vaccinatieplekken tegen corona erbij'

DRONTEN • Do 7 januari 2021 | 21:00 • Donderdag 7 januari 2021 | 21:00

Na Lelystad komt er vrijwel zeker in nog twee andere Flevolandse gemeenten een locatie voor het toedienen van de coronavaccins. Dat zei wethouder Irene Korting van Dronten donderdagavond in een digitale vergadering.

Voor een goede spreiding in Flevoland wordt er volgens Korting gekeken naar een vaccinatieplek in Almere en een andere in Noordoostpolder. Mogelijk komt daar nog eentje bij in een andere gemeente zoals Dronten, maar dat is aan het Rijk en de GGD om te bepalen. De gemeente Dronten zal bij de GGD Flevoland nadrukkelijk aandacht vragen voor een vaccinatieplek, aldus Korting.

De GGD gaat vanaf 15 januari vaccineren in een gebouw aan de Schroefstraat op bedrijventerrein Gildenhof in Lelystad. Hier kan dan personeel van verpleeg- en zorginstellingen naar toe. De eerste vaccins zijn donderdag toegediend aan zorgpersoneel van het Flevoziekenhuis in Almere.

De komende maanden moeten er duizenden Flevolanders worden gevaccineerd. Na het zorgpersoneel zijn kwetsbare bewoners van zorginstellingen aan de beurt. Als laatste volgen in april of mei pas 18-plussers zonder medische bijzonderheden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel