Onbegrip over plannen open dag schoolcampus Porteum

LELYSTAD • Vr 8 januari 2021 | 12:37 • Vrijdag 8 januari 2021 | 12:37

De plannen van de nieuwe schoolcampus Porteum in Lelystad om een fysieke open dag te houden, stuiten op weerstand. Zo vindt de Inwonerspartij Lelystad dat het in de huidige lockdown niet wenselijk is om fysieke evenementen te organiseren. "Het zal volgens de regels misschien wel mogen, maar wij vinden het niet verantwoord", zegt fractievoorzitter Fred Wilcke.

Porteum wil op 6 februari een open dag organiseren, zodat de kinderen de in aanbouw zijnde campus met eigen ogen kunnen zien. De circa 600 tot 800 leerlingen worden in groepen over de dag verspreid. "Als schoolbestuur moet je zoiets niet willen. Zeker nu ook met die besmettelijke, Britse variant. Je moet de lijntjes niet opzoeken. Ook omdat ik verwacht dat de lockdown verlengd gaat worden."

Wilcke is het vooral niet eens met de maximale groepsgrootte van 130 kinderen, die tegelijkertijd worden rondgeleid. "Dat is geen klein groepje." De fractievoorzitter vergelijkt het met de sportwereld, die grotendeels stilligt. "En dat is buiten. Hier ga je naar binnen in een lege school, want ze zijn deze week begonnen met vloeren egaliseren. Er is nog niets te zien."

Rhody Mathijs van Porteum gaf al aan dat er een online variant klaarligt. "Mochten de maatregelen in Nederland aangescherpt worden dan is er een plan B: een onlinevariant. Maar we werken toe naar een open dag waarbij de kinderen echt de school kunnen bezoeken." Wilcke zou een online variant toejuichen. "Dan kunnen de kinderen alsnog zien hoe de school eruit ziet. Je zou jezelf voor de kop slaan als er straks wel een uitbraak is in Lelystad en daar zijn wij niet mee geholpen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel