Onderwijspersoneel wil snelle vaccinatie tegen corona

FLEVOLAND • Za 9 januari 2021 | 14:44 • Zaterdag 9 januari 2021 | 14:44

Onderwijzend personeel wil met voorrang worden gevaccineerd. Een brede groep van onderwijsorganisaties, van primair en voortgezet onderwijs inclusief het speciaal onderwijs tot de universiteiten hebben in een brief aan het kabinet gepleit voor opname van onderwijspersoneel in de vaccinatieplanning tegen COVID-19.

Eerder deze week werd duidelijk dat de druk op het onderwijs als gevolg van de coronacrisis erg hoog aan het worden is. Instellingen voor het basisonderwijs in Flevoland meldden dat het bijna niet meer te doen is om kinderen in de noodopvang te hebben en tegelijk online les te geven. Kinderen van ouders in vitale beroepen mogen naar school worden gebracht, maar door versoepeling van de regels worden dat er steeds meer. In het onderwijs bestaat ook de vrees dat door de verspreiding van de Britse variant van het coronavirus nu ook veel kinderen besmet worden. Deze variant lijkt besmettelijker dan het originele virus.

Vanwege het grote maatschappelijke belang van het onderwijs en vanwege het bovengemiddelde risico op besmetting, zouden mensen voor de klas snel ingeënt moeten worden, schrijven de onderwijsinstellingen in de brief aan het kabinet. Deze is ondertekend door de PO-raad (primair onderwijs), VO-raad (voortgezet onderwijs), MBO Raad (middelbaar onderwijs), Vereniging van Universiteiten en de vakbonden AOB en CNV.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel