Bedrijfskring Lelystad heeft kritiek op inkoopbeleid gemeente

LELYSTAD • Zo 10 januari 2021 | 14:42 • Zondag 10 januari 2021 | 14:42

De gemeente Lelystad moet veel meer bij lokale ondernemers kopen om zo het bedrijfsleven te steunen. Dat vindt voorzitter Dirk Jan Verdoorn van Bedrijfskring Lelystad, kortweg BKL. De voorzitter uitte zijn kritiek op het inkoopbeleid zaterdag tijdens een digitaal gala van de bedrijfskring.

Volgens Verdoorn blijkt uit onderzoek dat de gemeente circa zes procent van haar inkopen bij bedrijven uit Lelystad doet. Dat kan en moet hoger, vindt BKL. Lelystad zou volgens de voorzitter een voorbeeld kunnen nemen aan de gemeente Dronten, die 27 procent van haar inkopen bij lokale ondernemers doet.

Tijdens het gala werden er ook prijzen uitgereikt aan firma's die zich in het afgelopen jaar onderscheidden door in te spelen op de problematiek rond corona. Zo werd onder meer bouwbedrijf Van Wijnen in het zonnetje gezet omdat dat bedrijf een steiger plaatste bij woonzorgcentrum De Uiterton. Hierdoor konden bezoekers contact leggen met bewoners in het huis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel