VMCA in de race voor Appeltje van Oranje

ALMERE • Ma 11 januari 2021 | 8:37 • Maandag 11 januari 2021 | 8:37

Het project Vriendschap op Maat van VMCA uit Almere maakt dit jaar kans op een Appeltje van Oranje. De prijs wordt jaarlijks door het Oranje Fonds uitgereikt aan bijzondere sociale projecten. De drie uiteindelijke winnaars krijgen 15.000 euro en een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix.

Vanaf maandag tot en met 20 januari kan het Nederlandse publiek stemmen op de genomineerde projecten. Het initiatief met de meeste stemmen komt automatisch bij de laatste tien finalisten. De andere projecten moeten eind januari tijdens een online selectiedag een pitch voor een jury houden. Die kiest de andere negen finalisten. Uit deze tien worden in het voorjaar de drie winnaars gekozen.

In totaal zijn er veertig projecten uit heel Nederland genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Dit jaar is het thema 'mentale kracht'. Dat betekent dat de projecten die dit jaar meedingen ervoor zorgen dat mensen met psychische problemen volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan mensen die kampen met een burn-out, paniekaanvallen, dwangneuroses of eetstoornissen.

Vriendschap op Maat
Vriendschap op Maat koppelt vrijwilligers aan mensen met een psychiatrische achtergrond. Daardoor is er wekelijks contact met een vrijwilliger. Dat geeft structuur en doorbreekt het gevoel van eenzaamheid. Ook is het voor de deelnemers gemakkelijker om er samen met iemand op uit te gaan dan alleen. Zo doen ze weer mee met de samenleving.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel