Verdubbeling laatste stuk Gooiseweg begint in februari

FLEVOLAND • Ma 11 januari 2021 | 14:09 • Maandag 11 januari 2021 | 14:09

De verbreding van de Gooiseweg (N305) tussen de Nijkerkerweg bij Zeewolde en de Gooimeerdijk bij Almere begint halverwege volgende maand. Het is het laatste stuk van de Gooiseweg dat nog verbreed moet worden.

Automobilisten zullen in eerste instantie weinig last hebben van de werkzaamheden; zij blijven, met een aangepaste maximumsnelheid, op de bestaande rijstroken rijden. Het aansluiten van de kruisingen zal wat meer overlast geven.

De aannemer begint medio februari het voorbereidend werk, zoals het plaatsen van tijdelijke verkeersborden. In de maanden daarna volgt het aanleggen en inrichten van twee rijstroken. In de zomer wordt de nieuwe weg aangesloten op de bestaande kruisingen. Als alles volgens plan verloopt, wordt de verdubbelde Gooiseweg in september opgeleverd.

Hoewel de website van de provincie vermeldt dat de werkzaamheden in het najaar van 2020 zouden starten, is er volgens een woordvoerder geen sprake van vertraging. Voor weggebruikers en de omgeving was het niet zichtbaar, maar achter de schermen waren de werkzaamheden al wel hervat na het inklinken van het zand waar de nieuwe weg op komt te liggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel