Oud-topbasketbalster schrijft zelfhulpboek

URK • Ma 11 januari 2021 | 17:21 • Maandag 11 januari 2021 | 17:21

De Urkse Melissa de Raat heeft een zelfhulpboek uitgebracht met de titel Walking on Sunshine - helemaal mentaal. Het e-book geeft adviezen over het realiseren van persoonlijke doelen en lifestyle.

Walking on Sunshine - helemaal mentaal is vooral gericht op vrouwen. In het boek heeft De Raat haar persoonlijke ervaringen en haar ervaringen als topsporter verwerkt.

Anderen helpen
Tot 2016 speelde De Raat basketbal op hoog niveau. Ze speelde eredivisie basketbal in Amsterdam en Den Helder. Toen ze stopte met basketbal schommelde ze met haar gewicht. De Raat ging ermee aan de slag en dat ging zo goed dat ze ook anderen is gaan helpen.

Verander gewoontes
Vanaf 2017 begeleidde ze tientallen jonge vrouwen met het bereiken van hun persoonlijke lifestyle doelen. "Ik bleek goed te kunnen motiveren," ontdekte De Raat. Om een groter publiek te bereiken, schreef ze haar eerste boek. "Ik wil elke vrouw handreikingen geven. Het gaat over verandering van gewoontes. Je moet het implementeren in je leefstijl. Zorg dat het een automatisme wordt, zoals bijvoorbeeld bij gezond koken. Ga niet ineens compleet nieuwe dingen doen."

Walking on sunshine - helemaal mentaal is verkrijgbaar als e-book via de site van de auteur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel