Geldwisselautomaat in station van Lelystad opgeblazen

LELYSTAD • Di 12 januari 2021 | 6:57 • Dinsdag 12 januari 2021 | 6:57

Een geldwisselautomaat in de hal van het station in Lelystad is dinsdagochtend opgeblazen. Dat gebeurde rond 03.00 uur, zo laat de politie weten. Volgens een getuige was er rond dat tijdstip een flinke knal te horen.

Niet alleen de wisselautomaat is door de explosie vernield, ook de glazen wanden van de ov-chipkaartpoortjes ernaast zijn flink beschadigd. Verder zijn enkele ruiten gesprongen, waardoor de vloer van de Burger King bezaaid ligt met glasscherven.

GWK-kantoor
De wisselautomaat kan normaal gesproken gebruikt worden voor het omwisselen van briefgeld voor muntgeld. Het apparaat is eigendom van GWK Travelex, dat ook een kantoor in het station heeft. Vlak naast de wisselautomaat zit een geldautomaat in de muur. Die is door de explosie niet zichtbaar beschadigd geraakt.

Toegang tot perron afgesloten
Een deel van het station is dinsdagochtend door de politie tijdelijk afgezet geweest voor onderzoek. Inmiddels is dat achter de rug.

Door de schade aan de ov-chipkaartpoortjes is één van de twee trappen die leidt naar het perron buiten gebruik.

De politie laat weten dat het nog niet bekend is of er iets is buitgemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel