'Starterslening moet naar 250.000 euro'

NOORDOOSTPOLDER • Di 12 januari 2021 | 8:36 • Dinsdag 12 januari 2021 | 8:36

De starterslening in Noordoostpolder moet omhoog. Dat vinden de lokale politieke partijen Politieke Unie, de VVD en ONS. Nu mag een huis dat met de lening gekocht wordt, maximaal 180.000 euro kosten. Dat moet 250.000 worden, vinden de partijen. Ze brengen het onderwerp dinsdagavond ter sprake in de gemeenteraad.

De lening is bedoeld om starters op de woningmarkt te helpen met het kopen van een eigen huis. Maar het huidige maximumbedrag is niet meer van deze tijd, zegt Toon van Steen van de Politieke Unie. "In 2013 is dit bedrag bepaald. Als we kijken naar wat de markt heeft gedaan in de tussentijd, dan past dit niet meer. [...] Op dit moment is er een aanbod van drie woningen die in aanmerking zouden kunnen komen voor de starterslening, en dat is natuurlijk gewoon veel te weinig."

Op dit moment mag de starterslening alleen verstrekt worden als mensen er een bestaande woning mee willen kopen. Ook dat moet veranderen, vindt de Politieke Unie. "Wat ons betreft zou nieuwbouw ook in aanmerking moeten komen." Daarnaast zouden ook oude huurhuizen uit de sociale sector die te koop aangeboden worden, onder de lening moeten vallen volgens de politieke partij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel