AP Machinebouw in Rutten neemt branchegenoot Dubex over

RUTTEN • Di 12 januari 2021 | 13:12 • Dinsdag 12 januari 2021 | 13:12

Het bedrijf AP Machinebouw uit Rutten heeft branchegenoot Dubex uit Stadskanaal overgenomen. Het bedrijf produceert landbouwmachines en wil met de overname vooral groeien in het segment en werkgelegenheid creëren. Het nieuwe bedrijf gaat AP Dubex B.V. heten.

"Wij maken als AP machines voor de veehouderij, regeninstallaties en grondverzetmachines voor de weg- en waterbouw", vertelt directeur Wout Elshof. Dubex maakt een complete lijn van veldspuiten voor het toedienen van gewasbeschermingsmiddelen."

Dubex bestond al sinds 1953 en was dus een gevestigde naam in de machinebouw, maar ging in 2018 failliet en ging daarna in afgeslankte vorm verder. Met de overname wil de directie weer terug naar het oude productieniveau van de vestiging in Stadskanaal.

"We kunnen nu de dealernetwerken van beide bedrijven gebruiken en daar de verschillende producten aanbieden. Verder kunnen we voordeel behalen door de inkoop te bundelen en waar nodig werk onderling uitbesteden", zegt Elshof.

Het nieuwe bedrijf wil vooral het vertrouwen herstellen van de klanten die na het faillissement van Dubex twijfels hebben gekregen over de continuïteit van de onderdelenproductie voor de bestaande machines."Met deze overname is dat gewaarborgd en kunnen we weer vol gas vooruit", aldus Elshof.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel