Open huis Porteum alleen online

LELYSTAD • Wo 13 januari 2021 | 11:38 • Woensdag 13 januari 2021 | 11:38

Het open huis van scholencampus Porteum in Lelystad wordt op 6 februari alleen online gehouden. Vanwege de verlenging van de lockdown door corona is het niet mogelijk om scholieren rond te leiden in de nieuwe campus. Dat meldt de Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL).

Het was de bedoeling dat een kleine duizend leerlingen uit groep 8 van de Lelystadse basisscholen in groepen van 130 kinderen een rondleiding over de campus zouden krijgen. Zolang niet zeker is of de basisscholen na 25 januari weer open mogen, blijft onduidelijk of rondleidingen wel mogen. Bovendien zou er bij de gemeente een evenementenvergunning moeten worden aangevraagd. Om praktische redenen ziet Porteum hiervan af.

De scholieren kunnen nu op 6 februari vanaf 11 uur meekijken tijdens een live-uitzending vanuit de nieuwbouw. Volgens een woordvoerder wordt nog gekeken hoe kinderen en hun ouders hierin ook vragen kunnen stellen.

De InwonersPartij plaatste onlangs vraagtekens bij het organiseren van rondleidingen. Fractievoorzitter Fred Wilcke leek het ongewenst om honderden kinderen bij elkaar te brengen, terwijl er nog volop discussie is over het risico dat kinderen vormen bij het overdragen van het coronavirus.

Porteum gaat komend schooljaar open. In de campus gaan de Scholengemeenschap Lelystad, De Rietlanden en ISG Arcus samen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel