Jonge ransuil vliegt vol tegen raam in Noorderplassen: "Het was een harde klap"

ALMERE • Wo 13 januari 2021 | 16:56 • Woensdag 13 januari 2021 | 16:56

Een jonge ransuil is woensdagmorgen in volle vaart tegen het raam van de woning van Wendy Brouwer in de Almeerse Noorderplassen gevlogen. Het diertje lag versuft en verward op de grond toen ze in haar tuin poolshoogte nam.

Brouwer was net wakker toen ze werd opgeschrikt door het geluid: "Het was een harde klap. We schrokken er erg van." De uil ademde nog wel. Samen met haar kinderen heeft ze een kartonnen doos gepakt en het beestje daar ingelegd. "Zodat hij niet aangevallen kan worden door andere dieren zoals loslopende katten."

De dierenambulance Midden-Nederland heeft de jonge uil opgehaald. Die heeft het dier uiteindelijk naar het Vogelhospitaal in Naarden gebracht. Daar is hij nu aan het bijkomen van zijn avontuur.

"Toen de vogel binnenkwam zag het er niet goed uit. Hij lag voorover in de mand. Toen we hem gingen onderzoeken, gedroeg hij zich weer als een echte ransuil: agressief. Dat is voor ons een goed teken", vertelt een medewerker van het Vogelhospitaal. Volgens haar zijn geen mankementen gevonden bij het dier.

Als de uil volledig uitgerust is, dan wordt hij weer uitgezet. Er wordt nog besloten of dat in Almere gaat gebeuren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel