Basisscholieren krijgen 'appeltaartpakket' als hart onder de riem

LUTTELGEEST • Wo 13 januari 2021 | 20:40 • Woensdag 13 januari 2021 | 20:40

Zo'n 160 leerlingen van basisschool De Floreant in Luttelgeest zijn woensdag thuis verrast met een 'appeltaartpakket', waarmee ze zelf een taart kunnen bakken. Onder het motto 'Samen Bakken wij er wel wat van', willen leerkrachten de leerlingen zo een hart onder de riem steken, omdat het thuisonderwijs tijdens de huidige lockdown niet altijd makkelijk is.

Appels, boter, eieren, rozijnen en appeltaartmix. Die ingrediënten zaten onder meer in de papieren tas die de leerlingen kregen. Elk gezin kreeg ook een pak chocolademelk en een bos tulpen. Leerkrachten Marloes Hersbach en Nynke Renske Hiemstra bedachten de actie. "Wij houden allebei erg van taart en van bakken, dus we vonden het een leuk idee om iets leuks en lekkers te combineren." Plaatselijke ondernemers leverden de appels, eieren en tulpen.

Kinderen en hun ouders reageren verrast op het 'appeltaartpakket'. Zo ook de familie Blauw. Die liet de schooltaken even liggen, om met de appeltaart aan de slag te gaan. Dat kon na het inscannen van een QR-code, waarna een filmpje met een uitleg van leerkrachten te zien was. Moeder Ariska schilde de appels, dochter Aimee (groep 8) en zoon Pim (groep 5) bogen zich over het deeg en dochter Lieve (groep 1) hielp met hand- en spandiensten. Aimee vond het een leuk initiatief. "Ik vind het leuk, omdat je dan weer wat te doen hebt." Ook Pim vond het maken van de taart een uitdaging. "Je kan lekker kneden."

De appeltaart moest zorgen voor afleiding in deze tijd van thuisonderwijs. Dat lijkt te zijn gelukt bij de familie Blauw. Aimee: "Ik bak ook vaak en dan vooral om even klaar te zijn met school."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel