Advies PKN: niet meer zingen in kerk na sterfgevallen Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN • Do 14 januari 2021 | 7:14 • Donderdag 14 januari 2021 | 7:14

Het landelijk bestuur van de Protestante Kerk in Nederland (PKN) adviseert om voorlopig niet meer te zingen in de kerk. Aanleiding is de verlengde lockdown en de Britse variant van het coronavirus. Ook besmettingen in de kerk in Biddinghuizen spelen een rol. Daar zijn twee koorleden overleden aan de gevolgen van het virus. In totaal waren er 10 besmettingen in de kerk.

"Ik realiseer me heel goed dat deze boodschap bij velen hard aankomt. Ook in het moderamen (red. dagelijks bestuur) ervaren we pijn bij dit advies. Samenzang was al veel langer niet mogelijk, maar dat in diensten nu helemaal niet meer kan worden gezongen is echt heel verdrietig. Met elkaar verlangen wij intens naar het moment dat we als gemeente weer kunnen samenkomen", zegt Marco Batenburg van de PKN.

In een eerder advies van de PKN was het nog mogelijk om met maximaal vijf mensen te zingen. Het nieuwe advies geldt in ieder geval voor de komende vier zondagen. De lokale kerken mogen zelf bepalen of ze het dringende advies overnemen.

De katholieke kerk blijft het houden op maximaal vier koorzangers tijdens de mis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel