GGD opent eerste vaccinatiestraat in Flevoland

LELYSTAD • Do 14 januari 2021 | 17:05 • Donderdag 14 januari 2021 | 17:05

De GGD opent vrijdag de eerste vaccinatiestraat van Flevoland in een pand aan de Schroefstraat in Lelystad. Zo'n 5000 medewerkers in de Flevolandse verpleeghuizen, wijkverpleging en de gehandicaptenzorg kunnen de komende weken de twee prikken tegen het coronavirus krijgen. De eerste prik volgt de komende drie weken, daarna volgt eenzelfde periode voor de tweede prik. Er worden per dag maximaal 300 prikken gezet.

Zorgmedewerkers in Flevoland krijgen via hun werkgever een brief, waarna ze een afspraak voor de prikken kunnen maken. Wie zich bij de vaccinatiestraat meldt, doet dat bij één van de 'coronaproof' ontvangstbalies. Daarna mag de zorgmedewerker doorlopen naar een tafeltje achter een schot waar geprikt wordt. Daar zit een 'vaccinateur' met een mondkapje op. Na de prik, met het BioNTech-Pfizer-vaccin, moet de zorgmedewerker vijftien minuten rust houden. Daarvoor is een wachtruimte ingericht waar de stoeltjes op afstand van elkaar staan.

De GGD heeft voldoende vaccins om alle 5000 zorgmedewerkers een eerste en tweede prik te kunnen geven. Er is een voorraad van 1000 vaccins per drie dagen beschikbaar. Is die op, dan levert het RIVM een nieuwe lading. Als alle Flevolandse zorgmedewerkers zijn ingeënt, komen de verschillende leeftijdsgroepen in onze provincie aan de beurt. Dat gebeurt, zoals de Rijksoverheid dat heeft voorgeschreven: eerst de ouderen en daarna de jongere leeftijdsgroepen.

Of er nog meer vaccinatiestraten in Flevoland komen, wordt naar verwachting volgende week duidelijk. De GGD onderzoekt nog wat er elders in de provincie mogelijk is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel