Dierenarts: bijvoeren Oostvaardersplassen nog niet nodig

LELYSTAD • Do 14 januari 2021 | 20:56 • Donderdag 14 januari 2021 | 20:56

Het bijvoeren van heckrunderen en edelherten in de Oostvaardersplassen is voorlopig niet nodig. Dat stelt de dierenarts die het gebied op 5 januari bezocht. Volgens de arts zien de dieren er goed uit en zijn ze alert en actief. Ook is er voldoende gras aanwezig. De BCS (Body Condition Score) van de beesten ligt boven de 2.5. Pas als die in de buurt komt van 2, dan is bijvoeren noodzakelijk.

Dat staat te lezen in een mededeling aan Provinciale Staten. Die hebben ook een brief van de Stichting Hart voor Dieren Oostvaardersplassen gekregen.

De stichting schetst een heel ander beeld: "Er lopen drachtige heckrunderen en kalveren die ook nog zogen, waarvan je de ribben kunt tellen. Deze worden gedwongen tot interen, waardoor zij ernstige tekorten oplopen. U weet toch wel dat er minimaal 6 tot 8 cm gras nodig is voor de heckrunderen om goed te kunnen grazen. Dat soort gras staat er nu niet. “

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel