Medewerkers kinderopvang angstig door grote groepen

FLEVOLAND • Do 14 januari 2021 | 20:37 • Donderdag 14 januari 2021 | 20:37

GO! Kinderopvang doet opnieuw een dringend beroep op ouders om alleen gebruik te maken van de noodopvang als het niet anders kan. Het is erg druk bij Go! dat locaties heeft in Almere, Lelystad en Zeewolde. Het aantal ouders dat zich aanmeldt voor noodopvang neemt nog steeds toe.

In een nieuwsbrief aan de ouders schrijft GO! dat de grote groepen kinderen op verschillende locaties zorgen voor onrust en angst onder sommige medewerkers. Zij maken zich zorgen over hun veiligheid en die van de kinderen vanwege het coronavirus.

Een eerdere oproep van Go! Kinderopvang aan de ouders heeft blijkbaar onvoldoende effect gehad. De noodopvang is alleen bedoeld voor ouders met een cruciaal beroep. Zoals bijvoorbeeld mensen die in de zorg, het onderwijs of bij het openbaar vervoer werken. De noodopvang is ook bedoeld voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben of die vanwege een zorgelijke thuissituatie een deel van de dag moeten worden opgevangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel