Hondeneigenaren verbaasd over nieuwe regels

ALMERE • Vr 15 januari 2021 | 7:33 • Vrijdag 15 januari 2021 | 7:33

Hondeneigenaren in Almere zijn verbaasd over de nieuwe regels die de gemeente vorige maand heeft ingesteld. Honden moeten nu ook buiten de bebouwde kom aan de lijn en van eigenaren wordt verwacht dat ze altijd een poepschepje of zakje bij zich dragen.

"Ik sta er wel erg van te kijken, ik weet niet beter dan dat je buiten de bebouwde kom altijd je hond mag loslaten. Op plekken waar dat gaat natuurlijk," zegt een trainer van blindengeleidehonden. "Als alle plekken beperkt worden dan wordt het wel heel lastig om je hond lekker los te laten. En dat is voor heel veel honden wel belangrijk. Ze moeten hun energie kwijt."

De gemeente zegt dat de regels over het uitlaten van honden in Almere al lange tijd onduidelijk zijn en wil daar wat aan doen. Daarnaast is hondenpoep volgens de gemeente één van de grootste ergernissen bij Almeerders.

"Ik vind de regels helemaal niet onduidelijk", geeft een ander baasje van twee honden aan. "In dit gedeelte van het Bos der Onverzettelijken mogen honden niet loslopen en verderop in het park wel. Daar komen mensen speciaal hiervoor naartoe. Ik denk dat de schadelijke rol van honden nogal eens wordt overschat."

Een andere wandelaar is het daar mee eens. Hij geeft aan dat hij weinig last heeft van hondenpoep in het gebied. "Ik vind eigenlijk dat we als gemeente ook iets aan de katten moeten doen. Want katten mogen altijd wel los rondlopen maar naar honden wordt altijd kritisch gekeken. Terwijl katten in je tuin poepen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel