FNV voert actie voor hoger minimumloon

FLEVOLAND • Za 16 januari 2021 | 14:57 • Zaterdag 16 januari 2021 | 14:57

Kaderleden van vakbond FNV voerden zaterdag in Flevoland actie voor een hoger minimumloon. In Almere, Lelystad en Emmeloord werden posters opgehangen, waarop wordt gepleit voor een minimumloon van tenminste 14 euro per uur. Ook werd met krijt op straten en trottoirs opgeroepen het minimumloon te verhogen. De campagne is speciaal gericht op de komende Tweede Kamerverkiezingen.

Volgens de FNV moeten zo'n twee miljoen Nederlanders rondkomen van een minimumloon. Op dit moment staat dat op 10,24 euro bruto per uur. Volgens de vakbond is de koopkracht van mensen met een minimumloon sinds eind jaren '70 met 20 procent gedaald en is het achtergebleven bij de gemiddelde loonstijging.

In totaal is zaterdag op 15 plekken in het land campagne gevoegd. De FNV begint verder nog met een online petitie. De landelijke politiek krijgt de resultaten van deze petitie voor de verkiezingen van 17 maart aangeboden.

Bijna alle politieke partijen hebben een verhoging van het minimumloon in hun verkiezingsprogramma staan, maar volgens de FNV gaan ze niet verder dan een paar procent. De bond vindt dit te weinig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel