"Onwennig college heeft zeer ervaren nieuwe wethouder nodig"

LELYSTAD • Zo 17 januari 2021 | 9:17 • Zondag 17 januari 2021 | 9:17

De opvolger van de opgestapte VVD-wethouder Janneke Sparreboom moet wel een heel ervaren bestuurder zijn omdat de rest van het college onwennig en erg onervaren is, en nog niet best functioneert. Dat zegt Sjaak Kruis, fractievoorzitter van GroenLinks in Lelystad, in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Kruis noemt het terugtreden van Sparreboom heel slecht voor het bestuur van de stad. "We hadden sterke meningsverschillen, maar zij was wel een bestuurder die weet hoe je moet besturen, en hoe je moet omgaan met de gemeenteraad."

Sparreboom kondigde dinsdag aan dat zij haar functie de volgende dag zou neerleggen. Als reden voor haar vertrek gaf zij aan dat zij na een "heftig en ingewikkeld" jaar een andere weg wil inslaan. Sparreboom wil haar vertrek verder niet toelichten.

Met het vertrek van Janneke Sparreboom, die zeven jaar wethouder was, verdwijnt de laatste ervaren wethouder. In een jaar tijd is het hele college vervangen, mede doordat in juni SP-wethouder John van den Heuvel plotseling overleed. Deze verandering baart Kruis zorgen. "Het college is niet erg stabiel. De wethouders beheersen de dossiers onvoldoende en het gaat niet erg soepel tussen college en raad."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel